רישום סימן מסחר באיחוד האירופי

רישום סימן מסחר באיחוד האירופאי מעניק הגנה טריטוריאלית במדינות האיחוד האירופאי (המפורטות להלן), בסוג בו נרשם הסימן וביחס לפרטה של המוצרים והשירותים שבאותו סוג.

נכון לינואר 2022, הגשת הסימן באיחוד האירופאי מעניק הגנה במדינות הבאות: אוסטריה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, בולגריה, בלגיה, גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יוון, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מלטה, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, צרפת, קפריסין, קרואטיה, רומניה ושוודיה.

האיחוד האירופאי אינה מאפשרת רישום של לוגו וסימן מילולי (Word Mark) במסגרת אותה בקשה ועל כן יש להגיש בקשה נפרדת בעבור הלוגו ובקשה נפרדת בעבור הסימן המילולי.

הערה: לאחר הברקסיט נפרדה בריטניה מהאיחוד האירופאי ולכן רישום סימן מסחר באיחוד האירופאי אינו כולל רישום בבריטניה. על כן, אנו ממליצים על הגשה נפרדת של סימן מסחר בבריטניה (למידע אודות רישום סימן מסחר באנגליה, ראו מאמר זה).

שלבי הרישום

יש שתי אפשרויות להגשה של סימני מסחר באירופה: האחת דרך פרוטוקול מדריד והשנייה בהגשה ישירה באמצעות עורך דין מקומי. בדרך כלל המסלול של פרוטוקול מדריד זול יותר מהמסלול של הגשה ישירה באמצעות עורך דין מקומי ואולם המדובר במסלול מסוכן יותר מאחר ולצורך הגשה דרך פרוטוקול מדריד יש להגיש בקשת בסיס בישראל ומכוחה מוגשות הבקשות בחו"ל. אם בקשת הבסיס נופלת והסימן לא מתקבל לרישום בישראל, כל הבקשות בחו"ל נופלות גם הן מאחר והן תלויות במשך 5 שנים בבקשת הבסיס.

קרי, הבקשות בחו"ל דרך פרוטוקול מדריד תלויות בבקשה בישראל ואילו בהגשה ישירה אין תלות שכזו.

למידע נוסף אודות רישום באמצעות פרוטוקול מדריד ראו מאמר זה.

לאחר ההגשה בין בדרך של הגשה ישירה ובין בדרך של פרוטוקול מדריד מתקבל מספר בקשה.

תהליך הבחינה של סימן מסחר באיחוד האירופאי מתחיל בדרך כלל בתוך כחצי שנה.

ככל ואין התנגדויות או השגות תוך 3 חודשים מרגע קיבול הסימן (סוף תהליך הבחינה) הסימן מתקבל לרישום ומתקבלת תעודת רישום.

 רישומו של הסימן באיחוד תקף ל 10 שנים וניתן להאריך את התוקף לתקופות נוספות של 10 שנים מפעם לפעם.

רישום סימן באיחוד האירופי מול רישום במדינות הספציפיות

היתרון הברור של רישום סימן מסחר באיחוד, המעניק הגנה עבור המדינות המנויות לעיל הוא ברור – אין צורך להגיש לכל מדינה בנפרד ואין צורך לשלם אגרות בכל מדינה בנפרד. אולם, חשוב לזכור שבקשת רישום באיחוד גבוהה יותר מרישום במדינה יחידה. בנוסף, מכיוון שרישום סימן מסחר הוא תלוי-טריטוריה ובחינתו נעשית על ידי כל מדינה, וכל מדינה מנהלת באופן עצמאי את פנקס סימני המסחר שלה. לכן, יכול להיווצר מצב בו מגיש הבקשה מעוניין לקבל הגנה, למשל, בשוודיה ובבריטניה. לכן, הוא מחליט כבר להגיש לאיחוד לקבלת הגנה מרובה יותר. לפתע, הוא מקבל סירוב מהרשם במלטה (מדינה אחרת חברה באיחוד), דבר אשר עלול להשפיע על הרישום כולו. לכן, חשוב לבדוק היטב מהן הטריטוריות הרצויות לרישום הסימן ולבחון היטב את הדרך המיטבית לרישום במדינות האירופאיות השונות.

עלויות לרישום סימן מסחר באיחוד האירופי

העלות לרישום סימן מסחר תלויות בעיקר במורכבות הליך הבחינה ובשאלה האם תהיה התנגדות לסימן המסחר. העלויות לרישום סימן מסחר מורכבות בדרך כלל משכ"ט של עורך הדין המטפל בישראל, שכ"ט של העמית באירופה וכן באגרות השונות, לפירוט האגרות לרישום סימן מסחר באיחוד ראו:  https://euipo.europa.eu/ohimportal/fees-and-payments

עלות שכ"ט להגשת הבקשה אינה כוללת, עלות הטיפול שלנו, טיפול בהתנגדויות, תכתובות ותשובות להשגות של לשכת הרישום, אשר בגינם ייקבע שכ"ט בנפרד ובהתאם להליך הרלוונטי ולמורכבות ההליך.

צורו עמנו קשר על מנת לקבל הצעת מחיר עדכנית.

לרישום סימן מסחר באירופה או לשאלות ביחס למאמר צרו אתנו קשר:

טל:03-6005572

פקס:03-6005531

דוא"ל:office@dwo.co.il

 

למידע נוסף על רישום סימני מחסר במשרדנו ראו את המאמר בקישור זה.

שאלה לגבי המאמר?

אולי יעניין אותך גם

חיפוש ובדיקה לפני רישום פטנט – בדיקת פטנטביליות אסטרטגיות, שלבים, והמלצות לביצוע חיפוש פטנטים אפקטיבי במאגרי מידע חינמיים

לפני הגשת בקשה לרישום פטנט, חיוני לבצע בדיקת פטנטביליות מעמיקה כדי להעריך את הסיכוי להצלחה בתהליך הרישום. בעוד שסוגים אחרים של חיפושי פטנטים, כגון חיפוש

>>>