רישום פטנטים
פטנט הוא ענף השייך למשפחת "הקניין הרוחני", זכות הפטנט מעניקה לבעליה זכות חוקית שלילית, שמטרתה למנוע מאחרים להשתמש בטריטוריה ברעיון טכנולוגי המוגן למשך של 20 שנה. הזכות המוענקת לממציא מותנית, בראש ובראשונה, בהליך רישום פטנט הכולל גילוי נאות ומלא של פרטי האמצאה לציבור.
הליכי רישום פטנטים בישראל ובעולם, הם הליכים דומים, הבנויים משלבים רבים ויש להתאים אותו לעסק הרלוונטי ובפרט להתאים אותו: (1) לתכנית העסקית; (2) לתקציב (כמה עולה פטנט?); (3) לתחום ההמצאה; (4) לרמת הבשלות הטכנולוגיה של ההמצאה.
תהליך רישום הפטנט בנוי בדרך כלל מהשלבים הבאים (להרחבה ראו):
שלב א' – ביצוע חיפוש ביחס לאמצאה (להרחבה ראו): לפני ניסוח של פטנט והגשתו מומלץ לבצע חיפוש אצל מידען פטנטים כדי להשיב השאלות: (א) האם האמצאה חדשה ובעלת התקדמות המצאתית? (ב) מהו הידע הקודם המפורסם ביחס לאמצאה ומהן האמצאות והפתרונות שיש בתחום הקרוב לאמצאה? מידע זה יכול לסייע להגדיר את האמצאה בצורה טובה יותר.
שלב ב' – עריכת בקשת פטנט (להרחבה ראו): שלב זה מושפע מההחלטה באשר למסלול ההגשה שבו אנו מעוניינים: (א) מסלול הגשה רגיל – לצורך מסלול זה יש לנסח בקשת פטנט מלאה; (ב) מסלול הגשה זמני בארצות-הברית (Provisional Patent Application) – לצורך מסלול זה אפשר לנסח בקשת פטנט מלאה ואפשר גם לנסח את הבקשה בצורה מצומצמת.
שלב ג' – הגשת בקשת פטנט: בשלב זה יש לבחור את מסלול ההגשה ההתחלתי. בפני המבקש בישראל יש כמה אפשרויות עיקריות להגשת בקשת פטנט, נציג אותן לפי סדר העדיפויות הרגיל לגורם ישראלי שעיקר פעילותו בישראל: (א) הגשת בקשת פטנט בישראל; (ב) הגשת בקשת פטנט בין-לאומית (בקשת PCT); (ג) הגשת בקשת פטנט זמנית בארצות-הברית (Provisional Patent Application); (ד) הגשת בקשת פטנט רגילה במדינה זרה שאינה ישראל.
השלבים להגנה על האמצאה במסגרת הבחירה במסלול הגשת בקשת פטנט בישראל מודגמים בתרשים הבא:
על כן, כאשר אנו רושמים פטנט המדובר "בחליפה" שיש "לתפור אותה" למידות המיוחדות: של הלקוח, של ההמצאה ושל תחום ההמצאה.
מעט עלינו ועל רישום פטנטים אצלנו:
דרורי סתיו הינו משרד עורכי דין ועורכי פטנטים העוסק בתחומי הקניין הרוחני בכלל ובתחום רישום פטנטים בפרט. אנו עוסקים ברישום פטנטים, אנו עורכים פטנטים, מגישים פטנטים ומטפלים בתיקי פטנטים בארץ ובעולם.
המשרד מדורג כאחד מהמשרדים המובילים בישראל בתחום הקניין הרוחני על ידי מדריכי הדירוג המרכזים בעולם: Legal 500, IP Stars, דן אנד ברדסטריט ומדריך BDI. עו"ד יונתן דרורי אף דורג על ידי מדריך הדירוג הבינלאומי הידוע ILO כאחד מעורכי הדין המובילים בישראל בתחום הפטנטים וזכה בפרס Client Choice.
ספרים שכתבנו בתחום רישום פטנט:
בשנת 2016 יצא לאור ספרנו "תרופות כספיות בהליכי קניין רוחני" – הספר הראשון בישראל שעוסק בנושא חישוב פיצוי בהליכי הפרת פטנט בארץ ובעולם.
בשנת 2019 יצא לאור ספרנו "חוקי הקניין הרוחני בישראל" – הספר סוקר ומנתח בפירוט ובשפה האנגלית את כלל דיני הקניין הרוחני בישראל ובפרט את דיני הפטנטים.
בשנת 2023 יצא לאור ספרנו "דיני פטנטים" – ספר זה, על שני כרכיו, הוא המקיף ביותר שנכתב בישראל על תחום דיני הפטנטים בישראל ובעולם.
הייחודיות שלנו בתחום רישום פטנט:
לצורך רישום פטנט, פטנטים אצלנו נערכים על ידי צוות משולב של עורך דין ועורך פטנטים. לצורך עריכה ורישום הפטנט מוקם צוות אד-הוק, המורכב מעורכי דין מיומנים בתחום דיני הפטנטים ובתביעות הפרת פטנט עם עורכי פטנטים המיומנים בתחום הטכנולוגי הרלוונטי. שילוב זה של מומחיות משפטית לצד מומחיות מקצועית מהווה את סוד ההצלחה שלנו בתחום עריכת הפטנטים.
תחומי המומחיות שלנו – רישום פטנט:
תחומי העיסוק שלנו ברישום פטנטים ובעריכת פטנטים הם: מדעי המחשב, מכניקה, הנדסת מכונות, פיסיקה, הנדסת מוצר, מכשור רפואי ועוד.
השירותים שלנו בתחום הפטנטים:
שירותי רישום פטנטים ועריכת הפטנטים שהמשרד מעניק כוללים בדרך כלל:
רישום פטנט בארץ ובעולם – עריכת בקשות פטנט והגשתן ברחבי העולם, לרבות מתן מענה להשגות רשמי הפטנטים.
מתן חוות דעת בתחומים שונים ובהם: בחינת כשירות של המצאה לפטנט; בחינת שאלת הפרה של מוצר ביחס לפטנטים קיימים (בחינת חופש פעולה – Freedom To Operate).
בדיקת נאותות בתחום הפטנטים – עריכת בדיקות נאותות בתחום הפטנטים.
ניתוח תוצאות חיפוש פטנטים.
רישום בקשות ארעיות (Provisional Patent Application).