ערעור על החלטה מיום 27.5.2020 של כב' הפוסקת בקניין רוחני וסגנית רשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר, גב' ז'קלין ברכה, בה התקבלה התנגדות המשיבה לרישום שני סימני מסחר של המערערת. במסגרת הליך שנדון בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בפני השופטת תמר אברהמי. ביום 19.9.21 ניתן פסק הדין בתיק.
הצדדים: – המערערת: זיפי אחזקות בע"מ; – המשיבה: זאפ גרופ בע"מ.
העובדות: המערערת היא חברה המפעילה אתר בשם "זיפי" אשר מאפשר להזמין מוצרים מאתרים מסחריים מחוץ לישראל בעברית באמצעות כרטיס אשראי ישראלי וללא פתיחת חשבון נפרד עבור אתרים אלה. המבקשת הגישה שתי בקשות לרישום סימני מסחר מילוליים- "זיפי" (מספר: 289923) ו"Zipy" (מספר 289924) עבור סחורות בסוג 35. המשיבה היא הבעלים והמפעילה של אתרים צרכנות ישראליים אשר כוללים את המילה "זאפ" וכן היא הבעלים של עשרות סימני מסחר המכילים את המילה "זאפ" אשר רשומים גם הם בסוג 35.
המשיבה הגישה התנגדות לרישום הסימנים המבוקשים אשר נסמכה על סעיפים 11(6), 11(9), 11(14) ו-12 לפקודת סימני המסחר. הפוסקת קיבלה את התנגדות המשיבה ועל כך הוגש הערעור.
תוצאות ההליך: הערעור נדחה. המערערת תשלם למשיבה הוצאות בסך 25,000 ₪.
נקודות מרכזיות שנדונו בהליך:
נטל השכנוע בכשרות רישום סימן מסחר
במסגרת ערעור הנטל לשכנע בכשרות הרישום מוטל על המערערת. לפני רישום הסימן, הנטל להראות כי הסימן כשיר לרישום מוטל על מבקש הרישום.
המבקש לרשום סימן מסחר נדרש להראות שסימנו אינו דומה באופן מטעה לסימן רשום. כאשר מדובר בהתנגדות לרישום סימן, נטל השכנוע מוטל על מבקש הרישום.
העובדה שבמהלך הליך התנגדות בפני רשם סימני המסחר, המתנגד מתחיל בהבאת הראיות והוא אף זה שמסכם תחילה את טיעוניו, אינה משנה כלל זה. אם לאחר שמיעת הטיעון הרשם מוצא, אפילו בהעדר ראיות מאת המתנגד, כי הוא אינו משוכנע שסימן מסחר כשיר לרישום, הרשם רשאי, ואף חייב, שלא להתיר את רישומו של הסימן.
נפסק כי המערערת לא הרימה את הנטל המוטל עליה לשכנע כי הסימן כשיר לרישום.